Produkty regionalne

wtorek, 17 stycznia 2012

ZAPRASZAMY DO PRZYGODY Z EKOLOGICZNYMI PASTERSKIMI PRODUKTAMI Z NIEPASTERYZOWANEGO MLEKA KOZIEGO

Dzięki korzystnemu położeniu naszego gospodarstwa w rozłożystej dolinie Mszanki w Beskidzie Niskim – nasze zwierzęta mają bardzo dobre warunki do życia. Brak jakiegokolwiek przemysłu, mały ruch drogowy, wokół rozciągają się lasy, okoliczni rolnicy nie stosują nawozów sztucznych wiec zanieczyszczenie ziemi w zasadzie nie występuje. Tereny wypasów to jedno z najczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce, dzięki temu mleko pochodzące od kóz z gospodarstwa jest aromatyczne i pełne wartości odżywczych.

Nasze produkty (ser wołoski, bundz, twarożki i inne sery) wyrabiane metodami tradycyjnymi charakteryzują się oryginalnym, pełnym mlecznym smakiem. Smak ten wynika miedzy innymi z wykorzystywania niepasteryzowanego mleka najwyższej jakości oraz receptur stosowanych przy produkcji oraz przetwarzaniu mleka. Kolejną cechą charakterystyczną jest proces manufaktury – ręcznego wyrabiania serów. Utrzymanie tej metody gwarantuje wysoką jakość naszych produktów przy niewielkiej produkcji.

29 września 2011 podczas Szczytu Partnerstwa Wschodniego organizowanego w ramach Polskiej Prezydencji w UE nasz ser kozi farmerski stanął na stole spotkania premierów.
8 sierpnia 2010 na zakończenie Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem zajęliśmy pierwsze miejsce za tradycyjną bryndze kozią w kategorii sery i nabiał

Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę internetową www.serykozie.pl

 Zapraszamy także do galerii on line https://picasaweb.google.com/SeryKozie

 Maziejukowie